ДНЕС Е ЕДИН ХУБАВ ДЕН ЗА ПОДАВАНЕ НА ОСТАВКА



Ледът се пука, господа съдебни заседатели! Маските паднаха, а отзад лъсна истинското лице на премиерската мисия – да даде кесаревото кесарю. България е руска губерния и ще си остане такава, а правителството отдава почест пред другарите от Москва. Както обикновено. И пак ни продадоха на Москва. Както обикновено.
Защо все на Москва? Не може ли веднъж на някой друг да ни дадат? Просто ей-тъй, за разнообразие...
Хората си мислят, че Б.Борисов се изказва неподготвен, а всъщност той изрича на висок глас онова, което Москва тайничко си мисли. Б. Борисов е перископът на руската подводница в Европа. Така беше за Либия, за Европа, за всичко. Сега пък и за АЕЦ Белене – народът седи и се чуди, уж след катастрофата във Фукушима всички разумни държавни глави се замислиха за постепенно излизане от ядрената енергетика, Меркел категорично заяви желанието си да затвори всички ядрени реактори, дори и французите с техните 58 реактора, произвеждащи 76% от електричеството им, започнаха обществен дебат за нуждата от ядрена енергия... Единствено българското правителство заби в обратна посока. И то по особено категоричен и долен начин. Чрез лъжа.
Защото разпространеното в медиите съобщение за договор, подписан от шефа на НЕК и задължаващ България да строи АЕЦ с руснаците не е нищо друго освен долна лъжа. Как е възможно здравомислещи хора да си помислят дори за миг, че един шеф на предприятие е способен да представя държавата при подписването на междуправителствени споразумения, касаещи основата на държавната икономика и съответно на държавната сигурност? Как е възможно един обикновен шеф на предприятие да зароби цяла страна с дългове и строеж на никому ненужна атомна бомба? В чий интерес ще строим? Отговорът е очевиден – България пада отново под чуждо иго, а Красимир Първанов изпълнява ролята на кирлив пешкир, с когото правителството си избърсва ръцете.
И нека всички да благодарим на Бойко Борисов за вярното обслужване на руските интереси.
Сега, когато съмненията отстъпиха място на обективната констатация, можем спокойно да заявим, че Борисов е недостоен държавник и да поискаме да си подаде оставката. До гуша ни е дошло да ни управляват руски наемници!

Коментари

  1. Само преди два месеца в медиите излезе един телефонен разговор в които ясно се чу репликата "Поех ангажимент, аз не съм Първанов", само, че ще се окаже, че може и да е по-зле от Гоце. Няма да пиша повече защото съм бесен, само ще позрдавя премиера с тази песен:
    http://www.youtube.com/watch?v=xAGZ3ZT3mII

    Дано му приседне!

    ОтговорИзтриване
  2. Ако това не е повод за емиграция, не знам какво е.

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, недейте да слагате в един кюп ядрената енергетика, цунамито в Япония и Белене, че става мазало.

    Ангела Меркел много хубаво иска да затвори всички ядрени реактори в Германия, но пропуска да уточни дали в плана й се предвижда субсидирането на производството на свещи.

    Казусът "Белене" трябва да се разглежда по друг начин:
    1. Точно тази АЕЦ не е необходима на България, не защото цунами е повредило четирийсетгодишна АЕЦ в Япония, а защото теренът за построяването й изначално е избран изключително неудачно.
    2. Белене не ни трябва не защото Фукушима я заля двайсетметрово цунами, в резултат на което четирийсетгодишните й реактори дадоха фира, а защото в допълнение към изключително зле избрания терен за строеж, в този вид на договора се обвързваме с руската страна по възможно най-неблагоприятния за нас икономически начин. Никога не е добра идея да дадеш на някого да държи и хляба, и ножа, когато имаш възможност да го избегнеш.

    Тоест, аз лично съм силно против "гьола" Белене, но докато на ядрената енергетика не й се намери алтернатива, не смятам да я отхвърлям заради решенията на нервна почва, вземани от Меркел и Саркози. Да не говорим, че Франция, тъй както ще има обществен дебат и пр., ако й се спре тока, което неминуемо ще стане, ако си затворят АЕЦ-овете, точно на другия ден първа ще въстане.

    Призовавам към здравомислие и съсредоточаване върху истинския проблем - абсурдно е зорлем да ставаме 16-та республика 20 години след като СССР се разпадна.

    ОтговорИзтриване
  4. Сандо, не съм комунист и общо взето не ми пука за съдбата на паметника, но съм противник на рушенето. То не променя миналото. Бях когато взривяваха мавзолея, и какво като го няма? 45 години не могат да се заличат като се махнат един два паметника. Трябва да се промени съзнанието на хората. За това Моисей се е въртял в кръг 40 години.

    Колкото до централата - ще я построят, другото е театър и правят хората на маймуни.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар