ГОЦЕ КРЕКНА : НЕ СИ ИСКАМЕ РОМИТЕ!



Оказа се, че освен Роми Шнайдер Франция не признава никакви други роми и затова екстрадира нашенците!


Трябва все пак да поясним едно-две нещица:

Първо, не става въпрос за „екстрадиране“ или „експулсиране“, защото в процедурата няма насилствени елементи (бой, белезници, и т.н.). Ромите си тръгват доброволно и поединично.

Второ, на всеки отпратен за страната си ром се плаща по 300 евро кеш (100 евро на дете), като с това им се осигурява и безплатен транспорт (автобус или самолет...).

Трето, Франция по никакъв начин не може да забрани на ромите да се завърнат обратно на нейна територия (и съответно ромите наистина в повечето случаи се завръщат).

Четвърто, тази френска практика съвсем не е от вчера – вече трета година подред правителството фиксира квоти за експулсиране на нелегални чужденци, а ромите пък биват придумвани да си ходят чрез парични облаги.

Пето, Барозу и Саркози се изпокараха заради „нарушените човешки права“, а никой не си задава въпроса дали пък истинското нарушаване на правата на ромите не се осъществява в родните им страни.

...


Французите са си нерваци, което пък от своя страна нервира главен агент номер 001 на републиката Гоце Архаробоец.

Е, вярно е също, че френски самолет върна и мед.сестрите ни от Либия, но това вече е забравена история.

Вярно е и, че дьо Понсен лично се намеси за разрешаването на случая „Борилски“, но това пък е капка в морето на фона на всичките „класирани“ поради държавна немощ криминални случаи.

Така че сега можем спокойно да размахаме пръст и скръцнем със зъби.

През последните седмици Европа вдигна топурдия около „екстрадирането“ на роми от френска страна, а България пък реагира (барабар Петко с мъжете) с обичайното закъснение и не учуди света с невиждана загриженост спрямо своите ромски чеда.


За сметка на това обаче Първанов изведнъж се засегна от „менторския тон“ на посланик дьо Понсен и изтъкна изразходваните усилия за разрешаването на ромските проблеми. Не виждате ли, аджеба, колко много се прави за ромите?

Ами не, не виждаме.

Нищо не се прави за ромите, а и не само за тях. И затова те тръгнаха да се спасяват кой както може зад граница. А и не само те.


Като цяло всички в България са жертва на дискриминация и издевателства и затова кандидат-емигрантите са далеч повече от трудоспособното население на страната. Старците преживяват с оскъдни пенсии, работниците са осигурени на минимална заплата, децата получават долнокачествено образование... Да изброяваме ли и останалите мошеничества? Здравната система, Топлофикация, отровни храни и напитки, смъртоносен транспорт, унищожена природа... И знаете ли колко пари от „ромските“ европейски програми достигат наистина до ромите в България? Точно толкова, колкото достигнаха и до магистралата за Петрич и Кулата, която впрочем трябваше да е готова за олимпиадата в Гърция през 2004г. Хем няма магистрала, хем и парите са усвоени – ха сега сърдит Гоце да каже в чии червени гащи потъна парсата!


Можем ли да наречем народонаселението в България „българско“ при положение, че мнозинството „живущи“ на територията на страната са третирани като безправни чужденци?


И затова Гоце протестира – защо французите „екстрадират“ ромите, които в крайна сметка са отишли във Франция да търсят спасение. Както впрочем и ние, всички останали емигранти. Хич не сме му притрябвали дори – да си стоим в чужбина и да не му пречим да си върти далаверките. Как да не им е сърдит на франсетата?! Толкова усилия положи човекът да гони, а сега му ги връщат.


Истината е, че където и да отида из Европа, около мен винаги ще се намери български ром, който да ми напомня откъде идвам.

Ромите са сянката на нашата гузна съвест и символът на социалната ни импотентност.

Виждам ги да просят пред Саграда Фамилия и на Шан-з-Елизе, да се проституират зад витрините в Брюксел и да мръзнат из шубраците на Венсенския лес.

В крайна сметка всички емигранти, избягали от българската мизерия, в действителност са осъдени да носят в себе си ромската същност на прокудени чергари и съставляват онази паралелна България, която бе пожертвана от пост-тоталитарната конюнктура в името на един обречен обществен модел.


Нека Първанов се люти колкото си иска на французите – те не са длъжни да приемат нашата мизрия, защото нямат никаква вина за нея. За сметка на това обаче - и вместо да бълва смехории - президентът би направил най-добре, ако просто си затвори плювалника. Защото едва ли има организация с по-велика традиция в екстрадирането, гоненията, преследванията, заточенията, интерниранията, изселванията и т.н. от неговата родна Партия. Същите тези червени чорбаджии, които принудиха милиони българи да се спасяват зад граница създадоха една нова България по свой образ и подобие – интелектуална нищета, мизерия и беззаконие.


Странно, дали пък паметта му на Гоце наистина е толкова къса. А Голямата екскурзия беше само преди двадесетина години...


Коментари

  1. Хайде, не се опитвайте да ги оправдавате, нищо не им били дали - като им дадоха жилища в Ямбол, на какво приличат те сега? А и не разбирам защо циганите ходят в Европа - тук е идеално място за тях - няма закони, няма полиция, имат си лобита, за разлика от мен, която именно поради тези причини искам да се махна от Абсурдистан.

    ОтговорИзтриване
  2. Не оправдавам нито ромските катуни из парижките паркове и градинки, нито глупавата френска политика на "отпращане" на ромите, нито мизерията, в която тъне българското общество и за която ромите са също толкова виновни, колкото и всички останали.

    Така че поводи за емигриране има достатъчно - и за Вас, и за ромите.

    ОтговорИзтриване
  3. И какви права на циганите са нарушени в България?

    Имат право да пътуват безплатно в градския транспорт - има специална такава разпоредба - да не ги проверяват.
    Имат право да ползват напрактика безплатно ток и вода...

    Строят им жилища, които те обръщат на кочини. Да не говорим за идиотската политика за "интеграция" още от соц. време, когато заселваха цигани и други етноси (не само българи) в общи блокове и за останалите съжителството се превръщаше в кошмар.

    По соц. време с полиция караха децата им на училище, защото образованието беше задължително, а на тях нещо не им се искаше да ходят...

    Иначе, който е искал да се образова, никой не го е спирал. Имах съученици - цигани, които учеха по желание а не с полиция и прокопсаха. И от казармата имам приятели-цигани, някои които станаха бизнесмени (без кавички!). Примери за успели цигани, много - проф. Чирков и Митко Щерев не са единствените. Но който няма желание, насила да бъде "интегриран" като му се дават повече права от на останалите не мога да го приема.

    Още нещо за "етническата толерантност":
    http://blog.peio.org/?p=5689

    ОтговорИзтриване
  4. Сандо, не мога да се съглася с теб, че сме еднакво виновни - циганите не спазват законите, аз ги спазвам, те не учат, аз имам добро образование и мога да съм полезна на родината си; те крадат, аз не, аз не муфтя държавата, не я цапам и прочее. Тук те живеят царски за усилията, които полагат - в друга държава важи логичното правило, че "безплатен обяд няма". Очевиден довод за това, че циганите са проблема е, че като идат в някоя подредена държава, там живеят по същия начин, по който и тук. Или и там не им спазват правата, може би? Правото да им се дава даром нещо...

    ОтговорИзтриване
  5. Драги сънародници,
    Няма смисъл да спорим кой е виновен и кой е най-мизерен в българското общество, защото победители в подобен род съревнования не може да има.

    Трябва също така да признаем, че в незаконните лагери във Франция живеят не само роми, но и всякакви преставители на българското общество. Колкото до престъпните групи, експлоатиращи ромите, те пък са изцяло под контрола на българската мафия, чиито шефове също не са роми.

    Странното в нашия случай се състои най-вече в това, че вместо да се борим социална справедливост, ние сочим с пръст най-мизерната прослойка на ромския етнос и я упрекваме за всички нещастия в бедната ни родина. Нима министрите, депутатите, кметовете, офицерите и всички останали ръководни длъжности в държавата са в ръцете на ромите? Или може би икономиката на страната им принадлежи?

    Очевидно е, че разединението на обществото и създаването на етническа нетърпимост служи на нечии интереси. Но би било глупаво да виним най-големите мизерници за така създаденото положение.

    ОтговорИзтриване
  6. Какви престъпни групи, каква мафия?
    Ако става въпрос за работниците в "чистота", това не е единствения бизнес, който се държи от мафиоти, но работещите там цигани са много малък процент от всички.

    Повечето останали не можеш да ги накараш да работят, а и те се подчиняват на техни "босове", имат си свои съсловия и ерархии.

    И стига с това "роми"
    Аз нямам нищо против да ме наричат българин, макар че в някои съседни държави това е обидна дума. Не виждам защо трябва да си променяме езика, след като нито в Русия, нито в Германия, или пък в Испания и т.н., където името на този етнос звучи подобно на думата, която използваме в България не са си измислили нова дума, само ние сме най-праведни.

    Принадлежността към един или друг етнос не е обидна, за да се налага да се измислят заместители. Позорно може да бъде единствено поведението на този или онзи индивид.

    ОтговорИзтриване
  7. Какви престъпни групи ли? Не знам дали съм сънувал или живея на друга планета, но поне около мен повечето изяви на българската общност (която в мнозинството си не е никак ромска) е свързана с работа на черно, измами, кражби и мошеничества от всякакъв род. За никого не е тайна, че повечето българи в чужбина си плюят на петите, когато чуят родна реч.

    Така че проблемът си е у нас, а не в ромите, и няма да станем хора, докато не се отървем от мизерията в главите си.

    ОтговорИзтриване
  8. Мисля, че е крайно време да започнем да се борим с корените на тези проблеми. И смятам, че най-големият проблем в съвременните общества е неграмотността. Не липсата на жилище и пари, а неграмотността. Защото виждаме какво се случва, когато подсигурим жилища на неграмотни хора - почват да им къртят паркетите, за да си кладат печките, защото пък преди това са похарчили помощите за бира, кебапчета и цигари в кварталната кръчма. И това не е характерно само за ромите - това е характерно за всички неграмотни хора на тази земя. Тя просто НЕ ЗНАЯТ какво да правят с предоставените им помощи. За това, смятам че трябва да се измислят ефективни методи за образоването на тези хора, а не просто да им се дават някакви пари и жилища, който не те не знаят как да използват. Мисля че реформата в образованието трябва да е първата , която да осъществим, за да имаме кадърни хора, които да осъществят останалите реформи, които се влачат с години.

    ОтговорИзтриване
  9. Напълно споделям последното анонимно мнение!

    И по този повод бих искал да допълня, че нужда от образование изпитват също толкова ромите, колкото и управляващите кадри на републиката. Не ми се ще да топя никого, но защо ли ми се струва, че Симеон например стана премиер със средно образование... А това е само капка в морето от неграмотност и безочие.

    ОтговорИзтриване
  10. Po princip si prav. Samo che ne sum sigurna che Francia pravi usluga na sebe si, na romite, na BG ili RO i nai veche na EU po tozi nachin. Na vsichki im e iasno che nito Rumuncite nito Bulgarite shte uspeiat da se spraviat s Romite si sami - tova beshe dokazano mnogokratno. Edin ot effectite koito Francia postigna chrez vrushtaneto na ROmite naprimer beshe che Rumunia v momenta harchi tonove pari za reklama, koiato da teche v Ispania, Francia i Italia ako ne seluja, i chiato cel e da informira naselenieto na tezi durjavi che ROma ne e suchtoto kato Romanian. Stupki kato tezi oshte poveche zatrudniavat integriraneto na Romite v tiahnata sobstvena durjava. PO loshoto e che EU demnstrira nesposobnost da se spravi s vutreshni problemi. Neobhodimostta ot institucionna reforma v EU edva li shte se reshi chrez ednostranni deistvia ot strana na FR.

    S drugi dumi za vsichko po gore si prav, no FR ne pravi usluga na nikoi vkliucitelno na sebe si kato deistva samoistoiatelno pri poojenie che e chlen na EU.

    ОтговорИзтриване
  11. Съгласен съм - Саркози си вкара автогол, опитвайки се да демонстрира авторитет и решителност в борбата с престъпността и беззаконието на гърба на ромите. Това уж трябваше да е нещо като начало на щурма за президентските избори след две години. Получи се обаче фалстарт, от който пострада и имиджа на Франция, и разбирателството в самия ЕС...

    ОтговорИзтриване
  12. Всяка година над 20 000 циганчета спират училище!

    Горната информация, чух тази сутрин по БТВ. И сега питам господата демо-крадци, управлявали ни през последните 20 години ...

    - След като училището до 16-години е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО по Конституция (член 53)
    - След като образованието е БЕЗПЛАТНО (и учебниците също) ! И закуските още ! И превоза платен, но само за циганчетата ... Виж ТУК
    ЗАЩО СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЦИГАНИ НЯМАТ ЗАВЪРШЕН 8-ми клас ?!!!

    И тъй като драги читатели ТЕ няма да ви отговорят, ще ви отговоря аз.
    Още при първия мензис, малките мургави момиченца се заплождат, под натиск от "родителите" им, които им намират женихи. Причината е семпла - ПАРИ ...
    В ЗСПД (Закон за Семейни Помощи за Деца) има един престъпен текст :
    "детските помощи на малолетните бременни жени и майки, се получават от техните родители".
    Разбрахте ли сега, защо "родителите" на малките момиченца ги спират от училище и ги карат да раждат ?!

    - Ама това че по член 53 (2) на Конституцията до 16-годишна възраст, децата трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да учат ,
    - че според член 151 (1) от Наказателния кодекс, секс с дете под 14 годишна възраст се наказва със затвор до 6 години,
    ниии най-малко не е спряло авторите на този престъпен текст в ЗСПД. И няма кой да сезира КС (Конституционния съд) за отмяна на тази криминална постановка. Ни президент, ни омбудсман, ни право-защитни организации !!! Нещо повече ... нито един от заплодителите на малолетните момиченца, не само не е осъден, но няма и заведено нито едно дело ! Министърката на правосъдието, етническата циганка Маргарита Попова упорито мълчи по този въпрос.

    Нещата са стигнали до там, че раждат вече и 11-годишни - световно известния случай с Кортеза от Сливен. В Пловдив пък ражда 12-годишна от 30-годишен. Интересното е, че майката на родилото дете е 24-годишна. Тоест бабата е 6 години по-млада от зетя !!!

    Ще се абстрахираме от случая с кардарашите, най-богатата циганска общност. При тях момиченцата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се спират след 4-ти клас от училище, за да се омъжат девствени.
    Знам че ще кажете - еееее че те са по 20-30 лв. детски, не вярваме заради такива нищожни пари да спират децата си от училище. И аз мислех така, докато не се разрових из социалните закони. Ето какви пари получава една "САМОТНА ТРАЙНО-БЕЗРАБОТНА МАЙКА, С НУЛЕВ ДОХОД БРУТО", ако роди само едно дете. За многодетните самотни майки, не ми се говори :

    Една 11-15 годишна циганка, която вместо да учи роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи :

    - 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на циганчето

    - 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на циганчето

    - 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"

    - още 2,15 лв. МЕСЕЧНО соц. помощ за достигане на семейния ДМД

    - 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност

    - 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете

    - 325 лв. е максимума на т.н. от ромите "КРАТНА ПОМОЩ"

    - 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ

    - 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )

    Това прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНО

    Освен това циганката потребява няколко-стотин лева на месец Ток и Вода, дето ги плащаме ние. (Много цигански семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток !)

    Освен това не плаща Данък-Сгради и Такса-Смет

    Освен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички цигани. (Не знам на каква стойност)

    Тоест истинския резултативен доход на тази циганка, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.

    А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 240 лв. бруто, дохода е 188 лв. нето, след като държавата им прибере почти 22% за осигуровки и данъци

    НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА ЦИГАНКА (само с 1 дете),

    ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ от РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА
    http://lambo.blog.bg/politika/2010/09/15/vsiaka-godina-nad-20-000-cigancheta-spirat-uchilishte.605863

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар