Не е лесно да си CUCURBITA MAXIMA



В едно лично писмо, адресирано до негов близък приятел, Антон Павлович Чехов споделя горе-долу следната пророческа мисъл : „Под знамето на свободолюбието и човешките права у нас в Русия ще се народят такива гущери и змии, каквито не е имало дори и в Испания по времето на Инквизицията.”

И, наистина, инквизиторите с техните 30 000 осъдени на смърт за около 3 века са направо смешни и мязат на пионерска организация в сравнение с милионите жертви на болшевизма.

За жалост обаче ние не разполагаме с блестящата мисъл на Чехов и въпреки преклонението ни пред разните му там селски врачки и екстрасенси с гордо залепени ютии на челата не можахме да предвидим трагикомичния резултат от Прехода. И затова сега можем единствено да направим една тъжна констатация, перефразирайки гореупоменатия цитат : „Под знамето на демокрацията и пазарната икономика у нас в България се народиха такива тикви от сорта на CUCURBITA MAXIMA, каквито не е имало дори и в НРБ по времето на Тошо Тиквата.”

Повод за настоящото ботаническо отклонение в моя блог е вчерашното решение на Народното събрание да отмени тоталната забрана за пушене на обществени места. Стана ми чудно как по цял свят хората водят битка за добро здраве и дълъг живот, а в България дори и парламентът приема закони в обратната насока... И като че най-шокиращото в случая не е толкова приоритетът на тютюневата промишленост пред здравето, колкото изтъкнатите странни доводи на мнозинството – подобна забрана щяла да намали туристическия поток към бетонираното Черноморие и рОдината като цяло (защото е добре известно, че туристите от цял свят се избиват да пътуват до България заради удоволствието да запалят една цигара в Тутракан или Радомир), цигареният дим бил по-безвреден от автомобилните газове, което го правело изключително приятен за разболяване от рак, бизнесът на дребните собственици на заведения бил по-важен от продължителността на живота на децата им, хората не били достатъчно мотивирани да се плодят вместо да измират от инфаркт и т.н.

А що се отнася до твърдението, че подобни закони не били ефикасни в другите европейски държави, това вече не е довод, ами чиста лъжа, защото : първо - ежедневно установявам как цяла Западна Европа спазва не само ТОЗИ закон, но и всички останали, и второ – България не може да се сравнява с останалите държави, защото не е държава, ами тиквено поле, управлявано от тикви, чийто мозък се е изродил в спаружено тиквено семе. А както е добре известно, тиквите са достатъчно глупави, за да се мислят за особено хитри и да не черпят никога опит от околните, поради което си остават тикви во веки веков, амин!

Абе, кукурбити сплескани такива, защо не вземете да приемете един закон да ви обесят с главите надолу и да оставите здравия разум най-после до покълне в многострадалната българска земя?!

....

Българският парламент заседава:

...

Снимки: Уикипедиа
...

Коментари

  1. Не бих могла да го кажа по-добре!

    ОтговорИзтриване
  2. Робията е отличителна с пловинчатост и уговорки. Като се започне от мирното съвместно съществуване, мине се през нежната революция и се стигне до там колко беше хубаво там и тогава. Не разбирам, не е естествено хората, които не пушат да търпят другите. И за пушачите е добре, добре е за туризма и за всички.

    Ще ти дам и друг пример, преди седмица приеха закон, които дава право на хората да стават професори на 25 години и познай кой чу се противопостави най-яростно - точно младите учени, които имат най-голям интерес това да се случва, в съюз с бащата на прогресивната мисъл в България, Другаря Георги Първанов.

    Изобщо всеки тук мисли не през ценности и смисъл, а според което му изнася на него лично. Така ще сме си се в ярема, щото ни е готино.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар