САРКОЗИ В АМЕРИКА С ГОЛЯМА БУЛКА И КЪС ПЮПИТЪР


Явлението не е рядко, но си заслужава да се отбележи – американските медии взеха на подбив френския президент.


По случай официалното посещение на френския държавен глава в щатите американският вестник Дейли Мейл излезе с цяла статия за... ръста на Саркози. Основен мотив за майтап стана донесеният специално в Columbia University от Франция пюпитър, зад който французинът произнесе речта си без да се повдига на пръсти, за да го видят.


Според американците, след като вече е доказал мъжествеността си, съблазнявайки една от най-красивите дами на света, Саркози не би трябвало да страда от комплекси спрямо ръста си и да ходи като паток с удебелени подметки или да се катери на специално стъпало, както впрочем вече му се случи миналата година по време на честването на десанта в Нормандия (тогава запъртъкът изведнъж “порастна” с 18см и започна да гледа отвисоко дори Гордън Браун...)


Напомням на драгите читатели, че Саркози е висок 168см, а Барак Обама 189см.


След сватбата на Сарко с Мърла Карла Бруни във Франция стана популярна шегата, че за първи път в историята Снежанка се жени не за принца, ами за джуджето...


Барабар с пюпитъра Саркози занесе в Щатите и собствена кафе-машина, защото американското кафе наистина не става за пиене. Това обаче също комай е подразнило задокеанските журналисти, които считат за необходимо да отбележат, че освен по Карла френският президент си пада и по друго горещо нещо от италиански произход – еспресото.


Снимки : АФП, Дейли Мейл, state.fr

...



Коментари

Публикуване на коментар