НЕВЕРОЯТЕН КОСМИЧЕСКИ САЙТ НА НАСА, ПОСВЕТЕН НА АПОЛО 11


На вниманието на всички бивши деца, мечтали един ден да покорят чужди планети, но пропуснали да проследят първите човешки стъпки по лунната повърхност поради наличието на комунистически режим в източна Европа, който омаловажи това велико постижение на човечеството. Не е късно! Можете да наваксате загубеното време и да видите документални кадри от мисията на Аполо 11 в чудесния сайт на НАСА, посветен на събитието. Там ще намерите и снимки, и видео, и всякакви интересни документи, илюстрации и анимации, благодарение на които ще се почувствате като участник в това първо лунно пътешествие.

Кликвайте бързо на следния линк : http://wechoosethemoon.org/

(Тук разните начетени тарикати и бохеми-социолози ще ме апострофират, че така или иначе, със или без комунистически режим повече от половината население на планетата (в том числе и моя милост) е родено след 1969-та година, така че и при най-добро желание нямаше да може да аплодира геройството на Нийл Армстронг и компания)


снимка : http://e-vestnik.bg/



Коментари

  1. Е, аз имах късмет да се родя в Търговище и 69-а година да съм в достатъчно разумна възраст :)
    Какво общо има Търговище ли? Там се хващаше перфектно първа румънска програма (тогава те имаха 2) и по нея вървяха много подробни репортажи на всички мисии.

    ОтговорИзтриване
  2. Тарикатите-неверници разпространяват и разни конспиративни теории, че всичко било лъжа и измама, обаче то си е за тяхна сметка. Който не им се връзва, може като мен да се порадва на линка. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  3. А, да! Чувал съм за тази конспирация :-))) Дори се твърди, че лунните кадри са заснети от Станли Кубрик в някакво холивудско студио с цел да дразнят руснаците.

    ОтговорИзтриване
  4. Към Божо.
    Извинявам се безпаметието, но приводняването на един от поредните Аполо-та ( не 11-я) се предаваше по румънската телевизия. Беше петъчен ден - денят на Съветската телевизия у нашенско. По онова време програмата на Съветската телевизия пристигаше у нас не чрез спътник и приемник "Москва", а по РРЛ. Чието трасе минаваше за България през Букурещ. Освен от СССР, в Букурещ постъпваха и сигналите на Евровизия и Интервизия. И шегаджиите румънци решават да изпратят към България не програмата на Съветската телевизия, а приводняването на Аполо, предавано от Евровизия. Практиката при Евровизия е картината да върви с естествен фонов шум и с английско говорящ диктор. Нашенските ТВ режисьори решават, че това идва от братския Съветски съюз. Тутакси се намира и докарва преводач за синхронен превод. След приключване на сценката с приводняване на модула, качването на астронавтите на борда на самолетоносача, посрещането им от американския президент-чак тогава румънските шегаджии превключват към България Съветската програма.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар