Да, Борисов е ченге, мутра, тулуп. И?


Идват нови избори, които по учудващ начин ще приличат на старите. Едни и същи "лица" ще приказват едни и същи глупости, а зад цифричките на изборните резултати ще стоят купени гласове, печатници на бюлетини, пликове с хранителни подаръци на нарочно оставените да гладуват пенсионери, по[д]правяни протоколи и так далее. Народецът пак ще зяпа играта на "тука има, тука нема" до световъртеж, а накрая ще сиктердоса всичко и едни ще си съберат багажите да идат в нормална държава, а други ще продължат да си броят подхвърлените им стотинки, за да си купят кофичка кисело мляко. И така скоро ще станат 32 години...
32 години пародия.
Но пука ли му на някого?
Борисов бил ченге, бил мафиот, бил наркотрафикант, бил корумпиран, имал пачки и кюлчета злато в нощното си шкафче (даже не в сейф или нещо подобно), спял с проститутки тип Мата Хари, погазвал демокрацията, ставал за смях навсякъде по света, имал къща с държанка в Барселона...
И?
По какво Борисов се различава от обществото, излъчващо го за главатар? С какво това общество е показало възможност за развитие и е заслужило някаква съдба, различна от чалга-песньовка на Слави Трифонов?

На изборите в неделя ще гласувам за демократите от Демократична България, но ще ида до посолството ни в Париж като крава на заколение. Надеждата, че моят вот би променил нещо, отдавна я няма, няма го и желанието да се отъркам в това общество, от което ме разделя бездната на разочарованието и срама.

Та нима искам да имам нещо общо с последователите на мафиоти, ченгета, доносници, сводници и чалгари? Не. Не страдам и от илюзията, че има шанс за промяна сега и веднага на този отчайващо ретрограден български манталитет. Но ще ида все пак да гласувам - за "отбий номер" и за да ми е чиста съвестта.





Коментари

Публикуване на коментар