четвъртък, 29 април 2010 г.

Не е лесно да си CUCURBITA MAXIMAВ едно лично писмо, адресирано до негов близък приятел, Антон Павлович Чехов споделя горе-долу следната пророческа мисъл : „Под знамето на свободолюбието и човешките права у нас в Русия ще се народят такива гущери и змии, каквито не е имало дори и в Испания по времето на Инквизицията.”

И, наистина, инквизиторите с техните 30 000 осъдени на смърт за около 3 века са направо смешни и мязат на пионерска организация в сравнение с милионите жертви на болшевизма.

За жалост обаче ние не разполагаме с блестящата мисъл на Чехов и въпреки преклонението ни пред разните му там селски врачки и екстрасенси с гордо залепени ютии на челата не можахме да предвидим трагикомичния резултат от Прехода. И затова сега можем единствено да направим една тъжна констатация, перефразирайки гореупоменатия цитат : „Под знамето на демокрацията и пазарната икономика у нас в България се народиха такива тикви от сорта на CUCURBITA MAXIMA, каквито не е имало дори и в НРБ по времето на Тошо Тиквата.”

Повод за настоящото ботаническо отклонение в моя блог е вчерашното решение на Народното събрание да отмени тоталната забрана за пушене на обществени места. Стана ми чудно как по цял свят хората водят битка за добро здраве и дълъг живот, а в България дори и парламентът приема закони в обратната насока... И като че най-шокиращото в случая не е толкова приоритетът на тютюневата промишленост пред здравето, колкото изтъкнатите странни доводи на мнозинството – подобна забрана щяла да намали туристическия поток към бетонираното Черноморие и рОдината като цяло (защото е добре известно, че туристите от цял свят се избиват да пътуват до България заради удоволствието да запалят една цигара в Тутракан или Радомир), цигареният дим бил по-безвреден от автомобилните газове, което го правело изключително приятен за разболяване от рак, бизнесът на дребните собственици на заведения бил по-важен от продължителността на живота на децата им, хората не били достатъчно мотивирани да се плодят вместо да измират от инфаркт и т.н.

А що се отнася до твърдението, че подобни закони не били ефикасни в другите европейски държави, това вече не е довод, ами чиста лъжа, защото : първо - ежедневно установявам как цяла Западна Европа спазва не само ТОЗИ закон, но и всички останали, и второ – България не може да се сравнява с останалите държави, защото не е държава, ами тиквено поле, управлявано от тикви, чийто мозък се е изродил в спаружено тиквено семе. А както е добре известно, тиквите са достатъчно глупави, за да се мислят за особено хитри и да не черпят никога опит от околните, поради което си остават тикви во веки веков, амин!

Абе, кукурбити сплескани такива, защо не вземете да приемете един закон да ви обесят с главите надолу и да оставите здравия разум най-после до покълне в многострадалната българска земя?!

....

Българският парламент заседава:

...

Снимки: Уикипедиа
...
Ако написаното ви харесва, кликнете на бутоните :-)

сряда, 7 април 2010 г.

БОЖИДАР ДИМИТРОВ – И ДЕЦА ЩЕ ВИ НАПРАВИ...


Божидар Димитров, великанът на историческата мисъл с мълниеносна кариера на доносник в ДС, който заслужено получи службичка на министър без портфейл по повод приятелството си с Бойко Борисов, отновно огря поизмръзналите напоследък “земи болгарски”, та и комшиите, с лъчите на бляскавата си мисъл!


Световнопризнатият чертожник на светло бъдеще откри лек срещу дълбоката демографска криза и увяхващото либидо на балканския лев – ЩЕ НИ ПРАВИ ДЕЦА “ИН ВИТРО”.

Въх, Пенке, как не се бяхме сетили досега?!


Кат’ нямаме ищях за създаване на челяд поради липса на средства, чичко Божо ще ни излекува с “ин витро”.

Кат’ сме отчаяни и се чудим къде да търсим работа и прехрана, чичко Божо ще ни боцне яйцеклетката със сперматозоидче и всичко ще си дойде на мястото. А донор може дори да е самият той, защото е щедър и осъзнава нуждата от прераждане в интелектуалната традиция на нео-комунистическата олигофренщина . И запомни, народе, че деца се гледат с любов, а не с кебапчета и банички!


При оплождане “ин витро” се раждали по няколко деца накуп – толкоз по-добре! Където три, там и четири-пет-шест! Чичко Божо ще им се радва и ще чете плодовитите статистики за плодовита нация, зачената частично от него самия.


А за капак на всичко Божидар Димитров предлага да внасяме българи и от чужбина. Ето, Симеон Сакс-на-макс и Сиси Боата Станишев са чудесен пример за вносна продукция – леко бракувана и с изтекъл срок на годност, но функционална и забавна. В същото време обаче сигурно ще трябва да обявим мораториум на износа на човешки материал, за да предодвратим постоянното течение, породено от отварянето на врати при безпричинно влизане и излизане във и от републиката. А какво по-хубаво от една регулация с телени мрежи и минни полета по границата?! Абе, класиката си е класика!


Ех, Божо, Божо! Божи дар и божествен дирник такъв, откъде се довлече и ти, та превръщаш живота ни в една безкрайно дебелашка първоаприлска шега.


...

Снимка: уикипедиа

...


Ако написаното ви харесва, кликнете на бутоните :-)